Žilina vystríha pred neoprávneným používaním zábavnej pyrotechniky

07.12.2012 Žilina

Žilina 7. decembra (TASR) – Mesto Žilina upozorňuje verejnosť na trvajúci zákaz používania zábavnej pyrotechniky s výnimkou silvestrovských a novoročných osláv pod hrozbou poriadkovej pokuty až do 33 eur. V rámci preventívnych opatrení sa zameriava najmä na osvetu medzi školskou mládežou.

"Verím, že sa nám týmto spôsobom podarí eliminovať v tomto sviatočnom období každoročne sa opakujúce problémy s rozmachom neprimeraného používania zábavnej pyrotechniky, ktoré znepríjemňuje životné prostredie a ohrozuje obyvateľov," zdôraznil žilinský primátor Igor Choma.

Pomocou informácií v školských rozhlasoch a na triednických hodinách chcú pred týmto neduhom, ktorý dokáže spôsobiť vážne úrazy a trvalé ujmy na zdraví, vystríhať predovšetkým deti a mládež. "Našou snahou je vylúčiť používanie zábavnej pyrotechniky mimo povolených dní na prelome rokov," prízvukoval náčelník mestskej polície Milan Šamaj.

Zároveň upozornil, že žilinská radnica prijala už pred rokom príslušný doplnok všeobecného záväzného nariadenia o zákaze používania výbušnín, pyrotechnických predmetov a zábavnej pyrotechniky na celom území mesta okrem striktne vymedzených dvoch dní, Nového roka a Silvestra.
 

Vyberte región